in de media

artikelen & Beeld
Samen met vakgenoten schreef ik artikelen over effectief en efficiënt schrijven. Daarnaast nam ik ook korte video’s op met praktische tips.

In de media

Artikelen

Voor het Nederlands juristenblad schreef ik samen met Geerke van der Brugge een artikel over heldere taal in juridische teksten. Samen met arbeidsdeskundige José van Assem schreef ik een reeks artikelen over schrijven voor arbeidsdeskundigen. De inhoud ervan is relevant voor elke schrijvende professional. Je vindt deze artikelen hiernaast.

Naast deze artikelen schreef ik samen met Henriëtte Houet De Brievenstandaard: het naslagwerk over klantgerichte brieven en e-mails.

Alleen Jip-en-Janneketaal is niet de oplossing

Juridische teksten maak je vooral duidelijker door de structuur aan te passen.

Makkelijker schrijven door focus aan te brengen

Waarom het zo belangrijk is om scherp te hebben wie je lezers zijn en wat je doel en je boodschap is. Efficiënt en effectief schrijven lukt niet zonder deze focus.

Wees je bewust van de privacy van de klant!

De AVG voelt vaak als een obstakel, maar het kan juist een hulpmiddel zijn om concreter en overtuigender te schrijven.

‘Als je ‘het niet eenvoudig kunt uitleggen, snap je het zelf niet’

Waarom je het jezelf echt moet gunnen om je denken af te maken voordat je gaat schrijven.

Wat voor schrijver ben jij?

Efficiënt schrijven betekent niet voor iedereen dezelfde volgorde van schrijfstappen.

Van (laten) kijken naar je rapport leer je het meest!

Over waarom je reflecteren en feedback vragen vaak overslaat. En waarom het wel belangrijk is. Maar vooral: een checklist om snel en effectief te (laten) reflecteren op je tekst.

Door vaktaal verkeerd begrepen

Over waarom je reflecteren en feedback vragen vaak overslaat. En waarom het wel belangrijk is. Maar vooral: een checklist om snel en effectief te (laten) reflecteren op je tekst.

video’s

Direct Duidelijke taal 

Voor de provincie Noord-Holland maakte ik samen met Dutch Training Professionals video’s over Direct Duidelijke Taal. In de video’s over regel 1, 5, 8 en 10 zie je mij hieronder terug: Zet je boodschap voorop, Schrijf actief, Vermijd afkortingen & Controleer je spelling.

video’s

De Schrijvende expert

Voor de beroepsvereniging van Arbeidsdeskundigen, de NVvA, maakte ik samen met José van Assem een reeks video’s over schrijven. Gericht op arbeidsdeskundigen, maar toepasselijk voor alle ‘schrijvende experts’. In de video’s over Argumenteren, Efficiënt Schrijven, Schrijven op B1-niveau en Gewoon duidelijk schrijven zie je mij terug. Alle filmpjes bekijken? Kijk dan op www.ad-tekstadvies.nl

 

Designed by ROUGY DESIGN                      

Privacyverklaring        KVK:70299757       Algemene voorwaarden

Designed by ROUGY DESIGN  KVK:70299757